Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به عوامل موثر بر کاهش آلودگی هوا گفت: لازم است به موضوع از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تولید و توزیع سوخت‌های استاندارد در کشور توجه داشته باشیم چراکه خودروها در گذرگاه‌های میان‌شهری از سوخت‌های غیراستاندارد استفاده و آلودگی هوا را به کلانشهرها منتقل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، داریوش گلعلی‌زاده در نشست تخصصی روز ملی هوای پاک با شعار «هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی» که امروز در دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور انوشیروان محسنی بندپی - استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس مرکز تحقیقات کیفیت هوا و تغییر اقلیم، پیروز حناچی - استاد دانشکده معماری دانشگاه تهران و شهردار سابق تهران و عباس شاهسونی - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس گروه سلامت هوا وتغییر اقلیم وزارت بهداشت - برگزار شد، با اشاره به شعار روز هوای پاک و با بیان اینکه بهتر است نام این روز را به «در  آرزوی هوای پاک» تغییر دهیم، گفت: سال گذشته در تهران حدود ۱۵۰ روز هوای ناسالم داشتیم و امسال تا به امروز ۶۲ روز که این روندی رو به کاهش است. در شهرهای تبریز، اصفهان، مشهد و خوزستان افزایش روزهای آلوده و ناسالم داشته‌ایم. ما در روزهای پاییز با توجه به کاهش دما و عدم وزش باد بیشترین روزهای آلوده را تجربه کردیم.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که در روزهای اخیر در اصفهان به هیچ وجه از سوخت مازوت استفاده نشده است و در تهران هم تنها کارخانه‌ای که توانایی استفاده از سوخت مازوت را داشته با پیگیری های سازمان محیط زیست محفظه های مصرف سوخت مازوت آن پلمب شده است.

گلعلی زاده درباره بودجه و اعتبارات تخصیص یافته در جهت اعمال قانون هوای پاک گفت: بعد از تصویب قانون هوای پاک به دلیل نداشتن اعتبارات، بسیاری از قوانین به خوبی انجام نشد. در زمان پایش و نظارت قوانین، اگر لازم باشد قانون را اصلاح می‌کنیم. از منظر زمان اجرا، یک سری تکالیف مقطعی هستند و یک سری اقدامات هم همچون از رده خارج کردن خودروهای فرسوده وکنترل معاینه فنی تکالیف مستمر هستند که همیشه باید انجام شوند.

وی افزود:ما باید بر موضوع از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تولید و توزیع سوخت های استاندارد در کشور توجه داشته باشیم چراکه خودروها در گذرگاه‌های میان‌شهری از سوخت‌های غیراستاندارد استفاده و آلودگی را به کلانشهرها منتقل می‌کنند.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: معاینه فنی موتورخانه‌ها و سامانه‌های احتراقی و نصب فیلتر جاذب دوده(dpf) روی خودروهای دیزلی در حال تردد، به‌کارگیری روش‌ها و فناوری‌های نوین و پایش منابع آلاینده‌ها باید به‌طور جدی به آن پرداخته شود و استفاده از سوخت پاک در نیروگاه‌ها و نوسازی صنایع و نیروگاه‌ها در دستورکار باید قرار گیرد چراکه نیروگاه‌های ما بسیار فرسوده و قدیمی هستند.

وی با اشاره به این که بسیاری از طرح‌های شهری، طرح های خودرومحور هستند، گفت: اگر اتوبان قبلا برای عبور۱۰ خودرو مناسب بود، امروزه برای عبور ۱۰۰ خودرو مناسب است این یعنی اهرم تشویق برای مردم که از خودروی شخصی استفاده کنند.

گلعلی‌زاده با بیان اینکه ما باید به توسعه زندگی در خارج از تهران بپردازیم، اظهار کرد: سالانه به اندازه یک شهرستان به جمعیت تهران افزوده می‌شود و اخیرا ۱۰هزار خودرو در تهران درخواست تعویض پلاک از شهرستان به تهران را داشته‌اند تا در یکی از تاکسی‌های اینترنتی فعالیت کنند.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست افزود: برخی سربازان بعد از اتمام دوره سربازی در تهران می‌مانند و بعضی دانشجویان که بعد از اتمام دوره دانشجویی در تهران تشکیل خانواده می‌دهند و خانواده‌هایشان نیز به تهران می‌آیند به این شیوه هرساله افزایش مهاجرت از شهرستان‌ها به تهران را داریم. ما باید نگاهمان به خارج از تهران باشد نه صرفا به داخل شهر و باید به فکر توسعه شهرها باشیم تا مهاجرت به کلانشهرها کنترل شود.

وی افزود: تهران به انبار کشور تبدیل شده است. در جنوب تهران و منطقه۱۸ کامیون های حمل بار در حال عبور و مرور هستند و در این مناطق غلظت آلاینده‌های جوی بسیار بالاست.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست  اضافه کرد:۹۲ درصد از مردم دنیا در مناطقی زندگی می‌کنند که غلظت آلاینده‌های هوا بیشتر از رهنمود سازمان جهانی بهداشت است و آلودگی هوا دومین علت مرگ بعد از بیماری‌های غیر واگیر است و بیشتر از سیگار کشندگی دارد. سالیانه ۵۰۰هزار مرگ زودرس بر اثر آلودگی هوا در جهان اتفاق می افتد و آلودگی هوا در میزان امید به زندگی هم تاثیر زیادی دارد.

رتبه ششم ایران در غرب آسیا از نظر آلودگی هوا

در ادامه این نشست عباس شاهسونی - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس گروه سلامت هوا وتغییر اقلیم وزارت بهداشت- درباره مقایسه وضعیت کیفیت هوای ایران با سایر کشورها گفت: ما در منطقه غرب آسیا رتبه ششم آلودگی هوا را داریم و میانگین ذرات معلق در منطقه غرب آسیا هیچکدام از کشورها نمی‌تواند به رهنمودهای سازمان جهانی برسند.

وی افزود: تعداد سال‌های عمر از بین رفته در شهر تهران ۴۵ هزار سال  در سال۹۹ بوده و ۲۸ هزار و ۹۰۰ نفر تعداد مولدهای از بین رفته بر اساس آلودگی هوا بوده است. تعداد کل مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سال ۹۵تا ۹۹ روند افزایشی داشته و ۱۰ درصد مرگ نوزادان زیر یک سال هم منتسب به آلودگی هوا است.

رئیس گروه سلامت هوا وتغییر اقلیم وزارت بهداشت ادامه داد: مطالعات نشان داده است که در بین همه عوامل خطر ذرات معلق کمتر  از ۲.۵ میکرون در دنیا و ایران به ترتیب ششمین و پنجمین عامل خطر بیش‌ترین درصد موارد مرگ را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: مقایسه درصد شاخص کیفیت هوا در طی سال های ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۹ در کشور نشان می‌دهد تعداد روزهایی که در محدوده شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای خوب قرار داشتیم، افزایش و تعداد روزهایی که در محدوده شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای قابل قبول و ناسالم برای گروههای حساس بود، کاهش یافته است.

شاهسونی در پایان تصریح کرد: در شهرهای مورد مطالعه کشور ایران تقریبا ۱۶.۱۴ درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای خوب پاک (رنگ سبز)، ۶۳.۲۵ درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای قابل قبول (رنگ زرد)، ۱۵.۸۷ درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای ناسالم برای گروههای حساس (رنگ نارنجی)، ۴.۰۴ درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای ناسالم (رنگ قرمز)، ۰.۳۲درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای خیلی ناسالم (رنگ بنفش)، ۰.۲۷ درصد از روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای خطرناک (رنگ قهوه ای) هستند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست ناوگان حمل و نقل تین هوای پاک حقوق علوم پزشکی انوشیروان محسنی بندپی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران عضو هیئت علمی دانشگاه ناسالم مشهد محیط زیست بودجه قانون معاینه فنی حمل و نقل عمومی حفاظت محیط زیست خودرو تعویض پلاک مهاجرت مرگ جهان هیئت علمی دانشگاه شهر تهران حمل و نقل عمومی سازمان حفاظت محیط زیست هوای پاک سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آلودگی هوا هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۵۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌یکشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ طی ساعات منتهی به ۸:۰۰ صبح شاخص کیفیت هوا با عدد ۹۶ در شرایط سالم (زرد) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۶۸ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های کاوه با شاخص ۱۶۰ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۵۹ ناسالم برای عموم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۲۳ و ولدان با شاخص ۱۲۰ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های پارک زمزم با شاخص ۸۵، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۱، انقلاب با شاخص ۶۶، کردآباد با شاخص ۶۰ و سپاهان‌شهر با شاخص ۵۵ سالم (زرد)، فیض با شاخص ۴۹، میرزاطاهر با شاخص ۴۳ و فرشادی با شاخص ۳۳ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۹۶ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، ایستگاه‌های خرازی با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی)، احمدآباد با شاخص ۷۵ و پروین با شاخص ۳۸ (co۲) هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت سجزی با شاخص ۱۵۵ ناسالم (قرمز)، نجف‌آباد با شاخص ۱۲۱ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۹۸، قهجاورستان با شاخص ۹۹، مبارکه با شاخص ۵۲، خمینی‌شهر با شاخص ۵۹ و شاهین‌شهر با شاخص ۸۸ سالم (زرد)، ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و زرین‌شهر، دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد طی امروز تا روز سه‌شنبه از شدت ناپایداری‌های جوی کاسته خواهد شد، سامانه بارش‌زا جدید طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پیش‌بینی می‌شود. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف تا کمی ابری از بعدازظهر افزایش ابر و وزش باد شدید همراه است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 748617

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • نوسازی ۷۲ هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای
  • کیفیت هوای پایتخت در روز جاری/ تعداد روزهای پاک از ابتدای سال
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • افزایش و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی احترام به شهروندان است